Flying Blue+ Betaalmethode VOORWAARDEN

1. Toegang tot Flying Blue+ Betaalmethode

1.1 Flying Blue+ Betaalmethode

De Flying Blue+ Betaalmethode ("Betaalmethode”) is een betaalmethode bij winkels die beschikbaar is voor deelnemers van het Flying Blue Loyaltyprogramma ("Flying Blue-programma”) dat wordt beheerd door (1) Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V., gevestigd te Amsterdamseweg 55, 1182 GP Amstelveen, Nederland (hierna "KLM”) en (2) Société Air France, een Franse "société anonyme” met een kapitaal van 126.748.775 euro, geregistreerd te Bobigny onder nr. 420 495 178, met hoofdkantoor te 45 Rue de Paris, 95747 Roissy Charles de Gaulle, Frankrijk (hierna "Air France”).

De Betaalmethode wordt beheerd door Pointspay Management FZCO, gevestigd te Dubai Airport Freezone Authority, PO Box 293805, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten ("Pointspay Management”, "wij”, "onze”). Met de Betaalmethode kunnen deelnemers van het Flying Blue-programma winkels die zijn aangesloten bij Flying Blue+ en/of die Flying Blue+ accepteren als betaalmethode op hun websites ("Partners”) betalen voor goederen of diensten met Flying Blue Miles ("Miles”), kaartbetaling of een combinatie van Miles en kaartbetaling. Deelnemers van het Flying Blue-programma sparen bovendien Miles van het Flying Blue-programma wanneer zij hun aankoop met een bankkaart betalen.

Het gebruik van de Betaalmethode is exclusief voor deelnemers van het Flying Blue-programma die wettelijk bindende overeenkomsten kunnen aangaan onder de toepasselijke wetgeving ("u”). De voorwaarden voor het gebruik van de Betaalmethode zijn hierin uiteengezet (“Voorwaarden”).

1.2 Aanvaarden van de Flying Blue+ Betaalmethode voorwaarden

Door in te loggen op Flying Blue en vervolgens Flying Blue+ Betaalmethode te gebruiken of door gebruik te maken van de Flying Blue+-website ("Site”) om transacties te verrichten, met name door op "IK GA AKKOORD” of vergelijkbare knoppen te klikken, geeft u uitdrukkelijk aan dat u akkoord gaat met de Flying Blue+ Betaalmethode voorwaarden en dat u akkoord gaat met de Flying Blue+ Betaalmethode Privacyverklaring (“Privacyverklaring”).

1.3 Relatie tussen u en de Partners

Elke keer dat u een aankoop, reservering of andere transactie doet met de Flying Blue+ Betaalmethode ("Transacties”), gaat u rechtstreeks een overeenkomst aan met de betreffende Partner die verantwoordelijk is voor de uitvoering van uw aankoop, reservering of andere transactie. U gaat ermee akkoord en erkent dat afzonderlijke voorwaarden van de betreffende Partner van toepassing zijn op alle transacties. KLM, Air France en Pointspay Management zijn geen partij bij een contract voor een Transactie tussen u en de Partner. Evenzo is Pointspay Management geen partij bij uw contracten met KLM of Air France. U stemt ermee in en erkent dat (i) Pointspay Management geen verplichtingen jegens u heeft op grond van uw contracten met Partners of met KLM of Air France en (ii) KLM of Air France geen verplichtingen jegens u hebben op grond van uw contracten met Partners of (indien van toepassing) met Pointspay Management.

2. Gebruik van de Flying Blue+ Betaalmethode

U mag de Flying Blue+ Betaalmethode alleen gebruiken voor niet-commerciële, wettige Transacties. U mag de Flying Blue+ Betaalmethode niet voor andere doeleinden gebruiken, inclusief speculatieve, valse of frauduleuze Transacties. Elke Flying Blue+ Betaalmethode-gebruiker is verantwoordelijk voor het gebruik van de Flying Blue+ Betaalmethode, onder voorbehoud van zijn/haar autorisatie door KLM of Air France voor het besteden of sparen van Miles op een specifiek online winkelplatform.

Vanwege lokale wetten en regels behouden KLM, Air France en Pointspay Management zich het recht voor om u uit te sluiten van het doen van transacties met de Flying Blue+ Betaalmethode als u uit bepaalde rechtsgebieden komt. Door transacties te doen via de Flying Blue+ Betaalmethode bevestigt u dat u geen wetten overtreedt in het land waar u woont met betrekking tot de rechtmatigheid van dergelijk gebruik. KLM, Air France en Pointspay Management kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden (i) voor het uitsluiten van het gebruik van de Flying Blue+ Betaalmethode als u uit bepaalde rechtsgebieden komt en/of (ii) als u de Flying Blue+ Betaalmethode onwettig gebruikt. In geval van twijfel dient u dit te verifiëren bij de bevoegde autoriteiten in het land waar u woont.

3. Miles besteden

3.1 Algemeen

Bij Transacties via de Flying Blue+ Betaalmethode kunt u Partners betalen met Miles, kaartbetaling of een combinatie van Miles en kaartbetaling.

KLM, Air France en/of de Partner kunnen beperkingen hebben op, inclusief andere elementen, of deze functie voor het besteden van Miles is ingeschakeld, het minimum aantal Miles dat kan worden besteed in een transactie, of een kaartbetaling mag worden gebruikt en/of de toegestane kaartbetalingsaandeel van een transactie.

3.2 Betaling met Miles

Op voorwaarde dat u voldoende Miles beschikbaar heeft in uw Flying Blue-programma-account op het moment van Transactie, kunt u Transacties doen voor het aantal Miles dat aan u is aangegeven in de Flying Blue+ betaalmethode nadat u uw product hebt gekozen op de website van de Partner en daarna de Flying Blue+ betaalmethode hebt geselecteerd als uw betalingsoptie. Miles die nog niet zijn gespaard en bijgeschreven op uw Flying Blue account op het moment dat u de bestelling plaatst, zijn niet beschikbaar voor Transacties. Als u op het moment van de Transactie niet voldoende Miles beschikbaar heeft op uw Loyaltyprogramma-account, of indien u er de voorkeur aan heeft slechts een gedeelte in Miles te betalen, op voorwaarde dat de betreffende Partner en KLM of Air France u dit toestaan, kunt u het verschil contant betalen (met debetkaart of creditcard) in overeenstemming met en onder voorbehoud van deze Flying Blue+-voorwaarden. Miles worden van uw Flying Blue-account afgetrokken zodra er een item is gekocht.

3.3 Betaling per debetkaart of creditcard

Bij het besteden van Miles voor een Transactie, indien toegestaan door KLM of Air France en de betreffende Partner, kunt u de prijs geheel of gedeeltelijk betalen met een debetkaart of creditcard. De Flying Blue+ betaalmethode maakt gebruik van een beveiligde creditcard internet gateway service (met bijvoorbeeld 3D Secure). De communicatie met de betalingsgateway verloopt via https. Het bedrag van de transactie dat is betaald met een debetkaart of creditcard wordt geïnd door Pointspay AG namens de Partner.

3.4 Conversieratio

Het aantal Miles dat nodig is voor een Transactie wordt bepaald door KLM of Air France en Pointspay Management. KLM of Air France behouden zich het recht voor om te allen tijde en naar eigen inzicht het aantal Miles te wijzigen dat nodig is om een Transactie te doen.

3.5 Geen omzetting in contant geld

De omrekening van Miles in een bedrag in contanten en de betaling van een dergelijk bedrag in contanten aan u of soortgelijke transacties zijn niet mogelijk, zelfs niet in het geval van een retourzending.

3.6 Miles terugvorderen

Wanneer Miles niet correct zijn afgeschreven van uw Flue Blue-programma-account na een Transactie via de Flying Blue+ Betaalmethode, kunnen de ontbrekende Miles te allen tijde en zonder voorafgaande kennisgeving worden teruggevorderd door Pointspay Management van KLM of Air France.

4. Sparen van Miles

4.1 Algemeen

Bij Transacties via de Flying Blue+ Betaalmethode kunt u de Partner uitsluitend betalen met een creditcard/debetkaart of als onderdeel van een Miles plus kaartbetaling en op uw beurt Miles verdienen of sparen op basis van het bedrag van de kaartbetaling.

4.2 Betaling per debetkaart of creditcard of andere cash betaalmethode

Op voorwaarde dat KLM, Air France en/of de Partner deze functie hebben ingeschakeld, kunnen Miles worden gespaard met de Flying Blue+ betaalmethode wanneer een creditcard/ debetkaart of een andere goedgekeurde cash betaalmethode wordt gebruikt om een Transactie te betalen, ofwel als onderdeel van een Miles plus betaling in contanten of een uitsluitende betaling in contanten. Voor betalingen met een creditcard/debetkaart wordt gebruik gemaakt van een beveiligde creditcard internet gateway dienst (met bijvoorbeeld 3D Secure). De communicatie met de betalingsgateway verloopt via https. Het bedrag van de Transactie dat is betaald met een creditcard/debetkaart of een andere cash betaalmethode wordt geïnd door Pointspay AG namens de Partner.

4.3 Sparen van Miles

Het aantal Miles dat u voor een bepaalde Transactie verdient, wordt weergegeven op de Site zodra u uw product op de website van de Partner heeft gekozen en vervolgens Flying Blue+ als uw betalingsoptie hebt geselecteerd. Zodra de Transactie binnen de Flying Blue+ betaalmethode is voltooid, stelt Pointspay Management KLM of Air France hiervan op de hoogte. Het is de verantwoordelijkheid van KLM of Air France om het juiste aantal Miles bij te schrijven op uw Flying Blue-programma-account. De tijd die nodig is voor het bijschrijven van Miles op uw account wordt niet beheerd door Pointspay Management.

4.4 Conversieratio

Het aantal Miles dat gespaard kan worden voor een Transactie wordt bepaald door KLM, Air France en Pointspay Management. KLM en Air France behouden zich het recht voor om te allen tijde en naar hun eigen inzicht het percentage te wijzigen waartegen Miles kunnen worden gespaard. De conversieratio van Miles kan variëren tussen Partners en de producten die worden gekocht.

4.5 Miles terugvorderen

In het geval van getourneerde items kunnen we u ook de kosten van Miles die aan uw Flying Blue-programma-account zijn toegevoegd in rekening brengen en behouden we ons het recht voor om dergelijke kosten in mindering te brengen op het bedrag in cash dat aan u terugbetaald moet worden in het geval u een Miles tekort heeft.

5. Serivcemeldingen

U kunt zich niet afmelden voor servicemeldingen en als u deze communicatie niet wilt ontvangen, dient u de Flying Blue+ Betaalmethode niet meer te gebruiken. Raadpleeg de Privacyverklaring voor meer informatie.

6. Klantenservice

Alle vragen met betrekking tot de producten en/of diensten die met de Flying Blue+ Betaalmethode zijn gekocht, moeten worden gericht aan de desbetreffende Partner, inclusief vragen met betrekking tot verzending, bezorging en terugbetalingen. Voor algemene vragen over de Flying Blue+ betaalmethode kunt u contact met ons opnemen via https://www.flyingblue.com/nl/contact-us.

7. Verwerking van persoonlijke gegevens

We verwerken persoonlijke informatie zoals vereist om de Flying Blue+ Betaalmethode te laten werken, zoals uitgelegd in onze Privacyverklaring. Door in te loggen en vervolgens gebruik te maken van de Flying Blue+ Betaalmethode stemt u in met de overdracht van uw gegevens tussen KLM, Air France en Pointspay Management om uw verzoek(en) om met Miles te betalen te verwerken en, indien van toepassing, Miles te sparen in overeenstemming met de Flying Blue+ Betaalmethode voorwaarden. Voor zover de via de Flying Blue+ Betaalmethode verzamelde gegevens persoonlijke gegevens bevatten, is het verzamelen en verder verwerken van dergelijke informatie beheerd door de Flying Blue+ Betaalmethode-Privacyverklaring. Bovendien zullen gegevens die door Partners worden verzameld, worden behandeld met inachtneming van de eigen privacyverklaring van de Partners.

8. Vrijwaring en beperking van aansprakelijkheid

Bij Transacties met de Flying Blue+ Betaalmethode gaat u een overeenkomst aan met de betreffende Partner. U erkent en stemt er uitdrukkelijk mee in dat Partners onafhankelijke contractanten zijn en geen werknemers of agenten van Pointspay Management, KLM of Air France. Pointspay Management, KLM en/of Air France zijn niet aansprakelijk voor handelingen, fouten, weglatingen, verklaringen, garanties of nalatigheid van Partners.

Voor zover toegestaan door de toepasselijke wetgeving en behoudens schade veroorzaakt door opzet of grove nalatigheid, wijzen KLM, Air France en Pointspay Management hierbij elke product- of andere aansprakelijkheid af, hetzij gebaseerd op contract, onrechtmatige daad, risicoaansprakelijkheid of anderszins, met inbegrip van maar niet beperkt tot aansprakelijkheid voor directe, punitieve, speciale, gevolgschade, incidentele of indirecte schade, in verband met items gekocht met de Flying Blue+ Betaalmethode, met inbegrip van maar niet beperkt tot aansprakelijkheid voor enig handelen, fout, weglating, letsel, verlies, ongeval, vertraging of onregelmatigheid die kan worden opgelopen door de fout, nalatigheid of anderszins van de betreffende Partner. Voor zover wettelijk toegestaan sluiten KLM, Air France en Pointspay Management alle aansprakelijkheid uit naar u of andere personen van welke aard dan ook uit met betrekking tot enige dienst die door of namens een Partner wordt geleverd of het niet verlenen van een dienst.

Pointspay Management biedt geen enkele garantie, expliciet of impliciet, en aanvaardt geen verantwoordelijkheid jegens u of een derde partij, (i) met betrekking tot de tijdigheid, nauwkeurigheid, volledigheid, beschikbaarheid, verkoopbaarheid, kwaliteit, geschiktheid voor een bepaald doel en niet-inbreuk op de informatie en inhoud inclusief alle softwareprogramma's die beschikbaar zijn op of via de Site (collectief "Inhoud”) of dat de Inhoud up-to-date is; (ii) dat de Site aan uw vereisten zal voldoen, ononderbroken, tijdig, veilig of vrij van fouten zal zijn; (iii) de resultaten die kunnen worden verkregen door het gebruik van de Site zullen nauwkeurig of betrouwbaar zijn; (iv) eventuele fouten in de Inhoud die beschikbaar is via de Site zullen worden gecorrigeerd. De inhoud die op de Site beschikbaar is, kan op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving worden bijgewerkt.

Voor zover toegestaan door de wetgeving sluiten Pointspay Management, zijn filialen en hun respectieve functionarissen, directeuren, werkgevers of agenten elke aansprakelijkheid uit, hetzij in contract, onrechtmatige daad, risicoaansprakelijkheid of anderszins, voor enige indirecte, punitieve, speciale, gevolgschade of incidentele schade (met inbegrip van, maar niet beperkt tot, gederfde winsten, kosten van aanschaf van vervangende diensten of gemiste kansen) die voortvloeit uit of in verband staat met het gebruik van de Site of de Flying Blue+ Betaalmethode, of met de vertraging of het onvermogen om de Site of een gelinkte Site te gebruiken, zelfs indien zij op de hoogte zijn gebracht van de mogelijkheid van dergelijke schade. Deze beperking van de aansprakelijkheid omvat, maar is niet beperkt tot, de overdracht van een virus dat uw apparatuur kan infecteren, het uitvallen van mechanische of elektronische apparatuur of communicatielijnen, telefoon of andere interconnectieproblemen, onbevoegde toegang, diefstal, fouten van de exploitant, staking of andere arbeidsproblemen of overmacht. KLM, Air France en Pointspay Management kunnen geen continue, ononderbroken of veilige toegang tot de Site of de Flying Blue+ Betaalmethode garanderen.

9. Juridische middelen

Pointspay Management, Air France en KLM behouden zich het recht voor om alle rechtsmiddelen te zoeken die beschikbaar zijn in de wet en in het eigen vermogen voor elk misbruik van de Site of de Flying Blue+ Betaalmethode en/of schendingen van deze regels, met inbegrip van het recht om de toegang te blokkeren vanaf een bepaald internetadres en om u uit te sluiten van toegang tot de Flying Blue+ Betaalmethode.

10. Auteursrechten en handelsmerken

De handelsmerken, logo's, dienstmerken en andere door intellectuele eigendomsrechten beschermde inhoud (collectief "Merken”) die op de Site worden weergegeven, zijn eigendom van KLM, Air France en Pointspay Management en/of van de Partner in voorkomend geval. Het is verboden om Merken te gebruiken voor welk doel dan ook, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, het gebruik als metatags op andere pagina's of sites op het World Wide Web zonder de schriftelijke toestemming van de eigenaar van de Merken. Alle Inhoud is beschermd door het auteursrecht. Het is verboden op of via de Site beschikbare Inhoud te wijzigen, te kopiëren, te distribueren, te verzenden, weer te geven, te publiceren, te verkopen, in licentie te geven, afgeleide werken te maken of te gebruiken voor commerciële of openbare doeleinden. U neemt er nota van dat één of meerdere patenten van toepassing kunnen zijn op de functies en diensten die toegankelijk zijn via de Flying Blue+ Betaalmethode, inclusief maar niet beperkt tot: Pointspay Management’ Amerikaanse octrooinr. 7.698.185 en Amerikaanse octrooinr. 8.533.083.

11. Updates van deze Voorwaarden

Deze Voorwaarden kunnen van tijd tot tijd worden bijgewerkt. Alle wijzigingen worden van kracht op het moment dat wij de bijgewerkte Voorwaarden op de Site plaatsen. We zullen u op de hoogte stellen als deze wijzigingen van materieel belang zijn en, waar vereist door de toepasselijke wetgeving, zullen we uw toestemming vragen. Deze kennisgeving zal worden verstrekt per e-mail of door de wijzigingen op de Site te plaatsen.

12. Toepasselijk recht

Op de Voorwaarden is het Zwitserse recht van toepassing. U stemt hierbij in met de exclusieve jurisdictie en het rechtsgebied van de rechtbank in Zürich, Zwitserland in alle geschillen die voortvloeien uit of verband houden met het gebruik van deze Site en /of de Flying Blue+ Betaalmethode. Als consument profiteert u van alle verplichte bepalingen van het recht van het land waar u woonachtig bent. Niets in deze bepalingen, inclusief de verwijzing naar deze toepasselijke clausule heeft invloed op uw rechten als consument om zich te beroepen op dergelijke dwingende bepalingen van de lokale wetgeving.

Voor het laatst bijgewerkt: 18 september, 2023

Sign up to our newsletter

Email *